Verdachten helikopterzaak blijven in cel

algemeen
0
28 mrt '18
De acht mannen die worden verdacht van een bevrijdingspoging van Benaouf A. met een helikopter, blijven de komende maanden nog in de cel.

De acht mannen die worden verdacht van een bevrijdingspoging met een helikopter, in oktober vorig jaar, blijven in elk geval de komende maanden nog in de cel. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag besloten tijdens een inleidende zitting.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn de acht vorig jaar oktober betrokken geweest bij het voorbereiden en uitvoeren van een spectaculaire ontsnappingspoging van Benaouf A. uit de gevangenis in Roermond. De politie wist tijdig in te grijpen en de actie te verijdelen.

In de zaak tegen de ingehuurde helikopterpiloot, de 54-jarige Colombiaan Alavaro G.B., bepaalde de rechtbank dat een deskundige van de Koninklijke Luchtmacht moet beoordelen of G.B. in staat moet zijn geweest de helikopter te besturen. De man legde telkens andere verklaringen af. Volgens een van zijn laatste lezingen zou hij niet bij machte zijn geweest de gehuurde heli van de grond te krijgen.

© ANP 2018
benaouf a.
helikopterzaak
openbaar ministerie
roermond
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi