Tit Mellil: Hartverscheurende getuigenissen van ouderen afgestoten door hun dierbaren (video)

marokko
0
28 mrt '18
De ouderen vertellen openhartig over hun hartverscheurende situaties.

De bewoners van het liefdadigheidscentrum in Tit Mellil, meestal in de vijftig, hebben last van eenzaamheid. Ze hebben gezinnen, maar die hebben zich van hen afgekeerd. Mannen en vrouwen vertellen hun persoonlijke verhaal voor de camera van Lefr360.

"Het is vier jaar geleden dat ik naar het Tit Mellil-centrum ben gekomen. Mijn familieleden hebben mij in de steek gelaten en hebben mij van mijn huis en een heleboel land ontdaan. Ik ben in het centrum en ik voel me goed, omdat ik gemoedsrust heb gevonden. Hier vond ik compensatie ondanks de afstand die familieleden van mij hebben gedaan. En de liefde die ik hier vond is groot, het is alsof ik nooit ergens anders heb gewoond", zegt een bewoner ​​met tranen in zijn ogen.

Ook een ander getuigenis laat niet onverschillig. Dat van een vrouw die door haar zoon het huis uit moest: "Ik woon sinds de laatste Ramadan in dit centrum van Tit Mellil. Mijn zoon heeft me op straat gezet en hij heeft een standpunt ingenomen voor zijn vrouw, die mijn aanwezigheid bij hen thuis niet verdroeg. Mijn zoon weet dat ik hier ben, maar hij komt me nooit opzoeken. Ik heb een paar dagen op straat geleefd voordat mensen me naar dit centrum hadden gebracht."
De getuigenissen van de bewoners van het liefdadigheidscentrum van Tit Mellil zijn schrikbarend en onthullend. "Ik heb drie zonen, maar ze wilden me niet meer, omdat hun moeder me verdreef uit het huis dat ik zelf heb gekocht. Ik had de pech om het aan haar te geven door het op haar naam te zetten. Ik heb lang op straat gewoond voordat ik hier kwam", zegt een andere inwoner.
Moulay Hassan Alaoui, hoofd van het centrum, geeft te kennen: "Het is zeer te betreuren dat mensen hun geliefden in de steek laten en hen in de greep van eenzaamheid laten."

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
titmellil
ouderen
liefdadigheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?