Renard: 'Volgende stap is de voorselectie van 35 internationals'

marokko
4
29 mrt '18
Na de 2 oefenzeges van de afgelopen interlandperiode zal de Fransman zich nu gaan buigen over zijn nog samen te stellen 35-koppige voorselectie.

De 2 vriendschappelijke ontmoetingen sloten de Leeuwen v/d Atlas allebei winnend af. Na eerst in Turijn afgerekend te hebben met WK-ganger Servië (red. 2-1), had de ploeg van bondscoach Hervé Renard ook met een B-elftal geen kind aan voetbaldwerg Oezbekistan (red. 2-0). De eerstvolgende keer dat de selectie bij elkaar komt vormt meteen het moment van de waarheid voor vele internationals. Na afloop van de ontmoeting met de Serviërs gaf Renard aan al 17 spelers in gedachten te hebben die, mits er niets onverwachts gebeurt, verzekerd zijn van WK-deelname. 

Renard kondigt op social media vervolgstappen WK-gang aan
Via zijn eigen officiële kanalen kwam de Fransoos met de volgende boodschap: ''Na de 2 oefenzeges op respectievelijk Servië en Oezbekistan ben ik nu aanbeland bij een volgende stap, het medio mei gereed hebben van een 35-koppige voorselectie met daaropvolgend het trainingskamp in aanloop naar het WK.'' 

Het zou heel goed kunnen dat Renard met 35 spelers het trainingskamp in Zwitserland gaat beleggen, onderdeel van de voorbereiding is een oefenduel tegen Slowakije (4 juni, te Sion) en tegen Estland (9 juni, te Tallinn). Eind mei al dient het lijstje met 35 internationals teruggebracht te worden naar 23 en overhandigd te worden aan wereldvoetbalbond FIFA. 

Photocredit: AFP

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
hervé renard
wk 2018
social media
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi