Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken begint bezoek aan Marokko

marokko
0
30 mrt '18
De Argentijnse minister van buitenlandse zaken Jorge Faure begint vandaag met zijn bezoek aan Marokko.

Tijdens het bezoek zal Faure een aantal Marokkaanse ambtenaren ontmoeten die zich richten op het verdiepen van de bilaterale politieke banden en het intensiveren van de wetenschappelijke en technische samenwerking, meldde een verklaring van het Argentijnse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De gesprekken van de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken met Marokkaanse functionarissen zullen ook gericht zijn op samenwerking op industrieel en cultureel gebied, naast het onderzoeken van mogelijkheden om de bilaterale handel te stimuleren, voegde de verklaring eraan toe.

Argentinië probeert zijn relaties met het Koninkrijk te versterken, met name door samenwerkingsprojecten op het gebied van agribusiness en agri-food technologische innovatie, zei dezelfde bron, eraan toevoegend dat de Marokkaanse markt mogelijkheden biedt voor Argentijnse sectoren die actief zijn in de productie van landbouwmachines , industriële apparatuur, onderdelen en medische apparatuur.

De Argentijnse export naar Marokko is de afgelopen twee jaar gestaag toegenomen, tot ongeveer $ 509 miljoen in 2017, met een jaarlijkse groei van 38 procent, aldus de verklaring.

Dit bezoek maakt deel uit van de strategie van Argentinië om open te staan voor de wereld, met name de Maghreb-regio, die een groot economisch potentieel heeft met een grote vraag naar producten met een hoge toegevoegde waarde. Faure zal later doorreizen naar Tunesië.

© Redactie 2018
marokko
argentinie
werkbezoek
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi