Hakimi: 'Bij Marokko vertolk ik een net wat grotere rol dan bij Madrid'

marokko
3
30 mrt '18
In gesprek met het Spaanse medium Marca heeft de nog maar 19-jarige groeibriljant het over het aankomende WK, zijn situatie bij 'de Koninklijke' en de UEFA Champions League.

Waar zijn rol bij Real Madrid momenteel beperkt blijft tot die van reserve en hij dus pas op de plaats moet maken voor Dani Carvajal en Nacho Fernández, geniet Achraf Hakimi bij de Leeuwen v/d Atlas wel het volledige vertrouwen van zijn trainer. In de afgelopen interlandperiode mocht hij met succes als basisspeler aantreden in het oefenduel tegen Oezbekistan (red. 2-0 winst, Stade Mohammed V). Na afloop van deze krachtmeting sprak hij met het Spaanse Marca over zijn situatie bij zowel Marokko als zijn werkgever Real Madrid. 

Heeft de 6-1 overwinning van Spanje op Argentinië iets veranderd aan de benadering van jullie groepsgenoot op het aankomende WK?
''Om heel eerlijk te zijn doet het ons niets dat ze met ruime cijfers hebben gewonnen. Dat ze goed waren, dat wisten wel al. We respecteren ze zoals ze zijn, met name omdat het een ploeg is de vrij recent hoofdprijzen heeft weten te bemachtigen. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ook wij een geduchte tegenstander voor ze vormen.''

Bij het Marokkaanse elftal heb je een net wat andere rol dan bij Madrid. Merk je ook dat jullie manier van spelen iets minder druk met zich meebrengt?
''Bij Marokko vertolk ik een net wat grotere en belangrijkere rol dan bij Madrid, dit komt met name door de invloed die de fans op ons uitoefenen en het feit dat er meer continuïteit is in mijn optredens hier. Ik ben heel erg blij met het vertrouwen wat ik van Hervé Renard krijg, net zo blij ben ik natuurlijk ook bij Real Madrid en daarom doe ik ook daar mijn stinkende best. Ik ben jong en wil nog een hoop leren.''

De kans was groot dat je het op mocht nemen tegen Paris Saint-Germain, Zinedine Zidane koos uiteindelijk voor Nacho. Vormde dit een teleurstelling voor je?
''Had het graag opgenomen tegen Neymar Jr. maar de coach heeft de juiste keuze gemaakt door Nacho op te stellen. Teleurgesteld was ik niet, ik wist überhaupt niet of ik wel of niet zou spelen. Ik ben blij dat we door zijn naar de volgende ronde, wanneer de coach me nodig heeft dan zal ik er altijd staan.''

Photocredit: AS

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
achraf hakimi
real madrid
wk 2018
marca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi