Video aanranding meisje: Drie beklaagden vandaag in de rechtbank in Marrakech

marokko
3
30 mrt '18
Vandaag werden de drie beklaagden voorgeleid bij de rechtbank in Marrakech.

Drie personen betrokken bij de aanranding van een meisje in de regio Bouchane (nabij Benguerir), waarvan een video deze week massaal werd gedeeld op social media, werden vandaag voorgeleid bij het Hof van Beroep in Marrakech.

De eerste beklaagde is de dader van de aanranding. Hij is 21 jaar en inwoner van Douar Kdaoua, in de regio Ait Hammou-Bouchane, meldt Lefr360. Hij wordt vervolgd voor "aanranding van een minderjarige met geweld". Hij gaf toe het slachtoffer te hebben gevolgd vanaf de uitgang van haar school. Ze was in gezelschap van twee andere meisjes die op dezelfde middelbare school zitten. De misbruiker wachtte tot de meisjes naar een verlaten plek liepen om zijn afschuwelijke daad te plegen. De andere twee meisjes wisten te ontsnappen.

De tweede beklaagde is de jongeman die de scène filmde. Hij bekende dit te doen op bevel van zijn vriend om de beelden te gebruiken als een middel om het slachtoffer te chanteren voor het geval zij zou weigeren in te gaan op zijn verdere avances. Hij zei ook dat hij de video via whatsapp verspreidde voor "afleiding", maar later ontdekte dat zijn vriend, de dader van de aanranding, ook de video deelde om "zijn mannelijkheid te tonen".

De derde persoon die bij deze zaak betrokken is, is een kapper uit het gebied en een van de personen die de betreffende video heeft ontvangen. Hij wordt ervan beschuldigd de autoriteiten niet op de hoogte te hebben gesteld van het misdrijf.

Ter herinnering, op dinsdag 27 maart werd een video verspreid waarin te zien is hoe een meisje op klaarlichte dag werd aangerand. Meer hierover is te lezen in een eerder artikel van ons: Klik!

© Redactie 2018
marokko
aanranding
rechtbank
marrakech
benguerir
bouchane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi