Marokko veroordeelt met klem optreden Israël tegen ongewapende Palestijnen

marokko
30
1 apr '18
Het ministerie van Buitenlandse Zaken kwam met een verklaring na het optreden van Israël tegen ongewapende Palestijnen.

Het Koninkrijk Marokko, waarvan de Koning voorzitter is van het Al Quds-comité, veroordeelt met klem de schietpartij van vrijdag door de Israëlische bezettingstroepen tegen ongewapende Palestijnen die deelnamen aan vreedzame demonstraties, meldt het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking ( DFAIT).

Het Koninkrijk veroordeelt het gebruik van buitensporig geweld door de Israëlische bezettingstroepen, het vreedzame karakter van de demonstraties negerend, en benadrukt dat de situatie in de regio stabiliteit en terughoudendheid vereist, ver weg van elke daad van geweld of escalatie, zei het ministerie in een verklaring dat zaterdagavond werd uitgegeven door het Marokkaanse persbureau MAP.

Marokko, zei dezelfde bron, herhaalde zijn steun voor de Palestijnse Autoriteit onder leiding van president Mahmoud Abbas en zijn solidariteit met het Palestijnse volk om hun legitieme rechten te herstellen en hun onafhankelijke staat met de hoofdstad Oost-Al Quds te vestigen.

Bij protesten vrijdag van Palestijnen kwamen zeker vijftien mensen om het leven en vielen circa 1400 gewonden. De protesten zouden moeten duren tot 15 mei. De Palestijnen herdenken die datum als Dag van de Catastrofe omdat ongeveer 700.000 Palestijnen zijn gevlucht of verdreven tijdens de Arabisch-Israëlische oorlog in 1948.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas riep zaterdag uit tot een dag van rouw. Winkels in de Gazastrook, op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem bleven uit protest dicht. Duizenden mensen woonden de begrafenissen bij van de vrijdag gedode Palestijnen.

© Redactie 2018
marokko
palestina
veroordeling
israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?