EXCLUSIEF: Renard op non-actief gesteld, Hadji verder als interim-bondscoach

marokko
27
1 apr '18
Bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa besloot vandaag in te grijpen, de Fransman zou na afgelopen interlandperiode flink overhoop zijn geraakt met de 47-jarige preses.

Vanavond bevestigden betrouwbare bronnen tegenover onze redactie dat de Marokkaanse voetbalbond FRMF geen verder gebruik meer wenst te maken van de diensten van bondscoach Hervé Renard. De voormalige bondscoach van Zambia en Ivoorkust zou al geruime tijd voor enige frictie hebben gezorgd. Zo zou de oefenmeester ondanks zijn nog tot 2022 lopende verbintenis bij de Marokkaanse bond druk aan het onderhandelen zijn met andere partijen.

Renard onderhandelt zonder Marokko in te lichten met de Algerijnen
Gesproken wordt over verregaande onderhandelingen met de Algerijnse voetbalbond FAF. Waar Lekjaa eerder aangaf begrip te hebben voor eventuele ambities van zijn hoofdcoach, stelde hij het wel op prijs dat Renard pas na Marokko's WK-gang eventuele aanbiedingen zou gaan bekijken. Door het in gesprek gaan met een andere partij zonder de FRMF in te lichten, schendt Renard één van de clausules in zijn contract. 

Niet alleen dit, maar ook de slechte verhoudingen met zowel internationals als leden van de technische staf hebben Lekjaa ertoe doen besluiten vroegtijdig in te grijpen. Wel wordt gesteld dat de onderhandelingen met de Algerijnen de spreekwoordelijke druppel was die de emmer deed overlopen. Naar wat nu bekend is zoekt de Marokkaanse bond pas na het WK naar een geschikte vervanger. Tot die tijd neemt voormalig assistent-bondscoach Mustapha Hadji de honneurs waar, aan hem dan ook de taak om de Leeuwen v/d Atlas zo ver mogelijk in dat aankomende WK te laten geraken. 

Renard reageert via zijn eigen social media kanalen op de breuk met Marokko
De tweevoudig Afrika Cup-winnaar komt via zijn officiële Twitteraccount met de volgende boodschap: ''Met name op een dag als deze, kan het zo zijn dat iemand zijn lolbroek aan heeft. Trap er daarom niet te snel in.''

Photocredit: beIN Sports MENA

© Redactie 2018
marokko
herve renard
frmf
mustapha hadji
fouzi lekjaa
algerije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?