Marokko bekroond tot Afrikaanse taekwondo-kampioen

marokko
1
2 apr '18
Marokko won op het Afrikaanse taekwondo toernooi maar liefst zestien medailles, waaronder zes gouden medailles.

Marokko won op het Afrikaanse Taekwondo-kampioenschap dat plaatsvond van 28 tot 30 maart in de Al Inbiâat-indoorhal in Agadir maar liefst 16 medailles, waaronder zes gouden medailles.

Marokko, dat ook drie zilveren en zeven bronzen medailles won, eindigde hiermee als eerste in het algemeen klassement van dit kampioenschap, georganiseerd door de Koninklijke Marokkaanse Taekwondo Federatie, onder toezicht van de Internationale Taekwondo Federatie (WTF).

De tweede plaats ging naar Egypte met drie gouden medailles, één zilveren en vijf bronzen, gevolgd door Tunesië, dat het podium sluit met twee gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles, meldt medias24.

Er namen 24 landen deel aan dit grote sportevenement.