Argentinië wil een vrijhandelsovereenkomst met Marokko sluiten

economie
0
2 apr '18
Argentinië en Marokko willen de handelsbetrekkingen tussen de twee landen versterken.
Argentinië wil een vrijhandelsovereenkomst met Marokko sluiten om de handelsbetrekkingen tussen de twee landen te versterken, zei de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken, Jorge Faurie, vrijdag 30 maart in Rabat.

In een verklaring aan het Marokkaanse persbureau MAP na een ontmoeting met de staatssecretaris voor Maritieme Visserij, Mbarka Bouaida, wees de Argentijnse minister op het "zeer belangrijke potentieel van Marokko op het gebied van zeevisserij", en benadrukte hij de noodzaak om de samenwerking in deze sector te versterken.

De Argentijnse minister riep op tot verdieping van het economisch partnerschap, met name in de landbouw, een gebied waaraan Argentinië bijzondere belangstelling hecht. Hij pleitte voor de uitwisseling van ervaringen tussen de twee landen in het gebruik, het beheer en de distributie van watervoorraden en energiebehoeften in de landbouwsector.

Bouaida zei van haar kant dat de twee landen zeer goede politieke en economische betrekkingen hebben, en voegde eraan toe dat de handel hoofdzakelijk gebaseerd is op landbouw en fosfaten.

In die zin drong zij erop aan de economische samenwerking te versterken, niet alleen bilateraal maar ook regionaal, en merkte op dat dit partnerschap tussen Argentinië, een zeer belangrijk land in Zuid-Amerika en lid van Mercosur (Zuid-Amerikaans handelsblok), en Marokko, een lid van de Afrikaanse Unie, een ideaal platform kan zijn voor het ontwikkelen van sterke economische samenwerking tussen de twee continenten.

Tijdens de besprekingen hebben de twee partijen een werkagenda en de prioriteitspunten van het partnerschap tussen de twee landen vastgesteld.
© Redactie 2018
marokko
argentinië
vrijhandelsovereenkomst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moord
politie
peter r. de vries
amsterdam
justitie
ridouan taghi
can2019
mocromaffia
irak
leger
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso