Bab Sebta: Einde van doorgang voor vrouwen die goederen op hun rug vervoeren?

marokko
3
2 apr '18
De Spaanse autoriteiten hebben besloten om een einde te maken aan de passage van mensen die goederen op de rug dragen.

Dit verbod maakt niet direct een einde aan het goederenvervoer in dit gebied. Het dagblad Al Ahdath Al Maghribia meldt vandaag dat de branchevereniging in Sebta heeft aangekondigd dat smokkelaars goederen kunnen blijven vervoeren, op voorwaarde dat ze ze met de hand dragen.

De branchevereniging voert humanitaire redenen aan om deze maatregel uit te leggen. "Het is niet langer acceptabel om deze beelden te zien van vrouwen die pakketten op hun rug dragen, zoals muilezels. Het is onmenselijk en het kan zo niet doorgaan," zeiden de leiders van de vereniging, geciteerd door de krant.

Deze beslissing moet niet alleen het fenomeen van zogenaamde "mules" beëindigen, maar ook het gewicht van de vervoerde goederen aanzienlijk verminderen, waardoor dit een betere manoeuvreerruimte biedt in geval van gedrang.

De maatregel trad vandaag in werking bij de heropening van de grensovergang Tarajal II, die een week gesloten was, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Deze sluiting werd besloten ter gelegenheid van "Semana santa", een feestdag waarbij de stad alleen opengaat voor toeristen.

© Redactie 2018
marokko
sebta
goederenvervoer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?