WK 2026: Lekjaa bericht Infantino persoonlijk na plotselinge nieuwe eisen

marokko
15
2 apr '18
Het heeft er alle schijn van dat de FIFA neigt naar het joint-bid van de VS, Canada en Mexico.

Het stond er de afgelopen dagen bol van in de Marokkaanse media, dat de FIFA in het grootste geheim toch opteert voor de kandidatuur van de VS, Canada en Mexico en daar ook naar zou handelen. Die geruchten blijken waar, het Marokkaanse medium Le Desk heeft namelijk een speciaal naar Gianni Infantino gerichte brief van bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa in handen gekregen. Hierin vraagt de 47-jarige preses om opheldering van de FIFA-baas, de nieuwe eisen die gesteld worden aan het bid zouden namelijk veel te laat gecommuniceerd zijn aan de Marokkanen

Joint-bid VS, Canada en Mexico zou nu beter voor de dag komen bij het inspectieteam van de FIFA
Gedoeld wordt op met name het eisenpakket voor de huisvesting, de infrastructuur en de stadions. Door het van kracht laten worden van deze nieuwe, voor Marokko nog onmogelijke, voorwaarden is het joint-bid van Marokko's concurrent automatisch kansrijker geworden. De komende maanden zullen er geregeld inspecties gedaan worden door Task Forces van de FIFA. Op basis van hoe het er nu voor staat en hoe Marokko haar kandidatuur heeft omschreven in het Bid Book, zou het op veel punten tekort gaan komen. 

In het schrijven van Lekjaa aan Infantino eist hij dan ook een transparante en eerlijke procedure van de wereldvoetbalbond, hij besluit de brief met zijn nadrukkelijke verlangen hier opheldering over te krijgen. De brief dateert van de 25e van afgelopen kalendermaand. Zowel de Marokkaanse voetbalbond FRMF als de FIFA hebben nog niet op de recente berichtgeving gereageerd. 

Klik hier voor de brief van Lekjaa aan FIFA-baas Infantino.

Photocredit: FIFA.com

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
fouzi lekjaa
gianni infantino
wk 2026
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?