Rabat: Belgisch-Marokkaanse vermoord met 13 steekwonden voor de ogen van haar 8-jarige zoon

marokko
23
3 apr '18
De veertigjarige Belgisch-Marokkaanse vrouw die vrijdagavond in Rabat werd vermoord door haar ex-man, werd maar liefst 13 keer gestoken.

Malahin (ook wel Melanie genoemd) Ouriagli Adel emigreerde naar Marokko met haar eerste echtgenoot met wie zij drie kinderen heeft. Het was haar tweede ex-man die haar vermoordde.

Op vrijdag 30 maart vermoordde haar tweede ex-echtgenoot, Noureddine, met behulp van een medeplichtige haar voor haar huis op brute wijze voor de ogen van haar 8-jarige zoon, melden verschillende Belgische media.

Malahin bezweek aan de 13 steekwonden in het ziekenhuis, ondanks de snelle interventie van haar eerste ex-man, kort na de aanval, die zijn zoon op kwam halen over wie zij de voogdij deelden. Omstanders hadden de twee daders inmiddels al vastgehouden totdat de politie arriveerde.

Volgens de pers heeft Melanie herhaaldelijk haar angst geuit over haar ex-man die haar bedreigde, ze heeft zelfs een klacht tegen hem ingediend. Hij was onlangs gearresteerd door de politie, maar die liet hem snel vrij nadat hij alles ontkende. Naar nu bekend is geworden heeft haar ex-man, een Marokkaan uit Denemarken, ook een eerdere partner neergestoken. Die vrouw heeft het wel overleefd.

Malahin was werkzaam bij de Belgische ambassade in Marokko. Voor haar vertrek naar Marokko werkte zij bij de federale politie in Antwerpen. Malahin en haar ex-man hadden samen drie kinderen. De oudste (toen 19 jaar) kwam enkele jaren geleden om het leven, toen een jonge chauffeur in Rabat het rode verkeerslicht negeerde en een andere auto ramde. De dochter woont in Frankrijk.

Het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) kwam zaterdag al met een verklaring naar buiten over de moord.

© Redactie 2018
marokko
rabat
moord
belgisch-marokkaanse
neergestoken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?