Saudi-Arabië: Bespioneren van je partner's telefoon nu strafbaar

buitenland
0
4 apr '18
Bespioneren van de telefoon van je man of vrouw is in Saoedi-Arabië nu strafbaar.

Bespioneren van de telefoon van je echtgenoot/echtgenote is in Saoedi-Arabië nu strafbaar tot een jaar gevangenisstraf, naast een zware boete, kondigde het Saoedische ministerie van Informatie op maandag 2 april aan.

"Getrouwde mensen die hun echtgenoten willen bespioneren in Saoedi-Arabië zullen twee keer moeten nadenken, omdat deze activiteit  beboet kan worden met 500.000 riyals (108.000 euro) bovenop een gevangenisstraf van één jaar", zei het ministerie in een verklaring in het Engels.

Deze bepaling is onderdeel van een nieuwe wet tegen cybercriminaliteit die vorige week van kracht werd en die volgens de autoriteiten "de moraliteit van individuen en de samenleving beschermt, maar ook privacy". De wet werd goedgekeurd om te reageren op "een voortdurende toename van cybercriminaliteit zoals chantage, fraude en laster", aldus het ministerie.

Saoedi-Arabië is een leider in het gebruik per hoofd van mobiele-telefoonapplicaties en sociale netwerken. Meer dan de helft van de Saoedi's is jonger dan 25 jaar en ziet de digitale wereld als een achterpoortje van officiële structuren en tradities.

© Redactie 2018
opmerkelijk
saoedi-arabië
bespioneren
telefoon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?