El Othmani: 'Wij hebben bewijs van schendingen Polisario' (video)

marokko
11
4 apr '18
El Othmani reageerde hiermee op een eerdere verklaring van een woordvoerder van de Verenigde Naties.

Reagerend op de woordvoerder van de secretaris-generaal van de VN, Stéphane Dujarric, die afgelopen maandag "elke militaire beweging in de bufferzone" heeft ontkend, zei  regeringshoofd Saad Eddine El Othmani vandaag tegen een groep journalisten dat Marokko "dit bewijsmateriaal tijdig zal verstrekken".

"Niemand heeft het recht om een enkele inch van de Marokkaanse Sahara aan te raken", zei El Othmani

El Othmani herinnerde eraan dat de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Nasser Bourita, momenteel de Verenigde Staten bezoekt voor besprekingen in Washington en New York met hoge Amerikaanse functionarissen. 

Gisteren had Bourita een bespreking met de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken John Sullivan en vandaag om 13:15 (Amerikaanse tijd) heeft Bourita een bespreking met Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de VN.

El Othmani kondigde tevens eerder vandaag voor de camera van Le360 aan dat de politieke partijen een offensief aan het voorbereiden zijn om de eenheid en de soevereiniteit van het Koninkrijk over zijn Saharaanse provincies te verdedigen. "De details van dit actieplan zullen binnenkort bekend worden gemaakt", zei hij. Een video daarvan is hier te zien: Klik!

YouYube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
sahara
polisario
el othmani
bourita
vn
schendingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi