DGSN: Tien arrestaties bij de ontmanteling van een netwerk die documenten voor visa vervalsten

marokko
0
4 apr '18
De Marokkaanse politiebrigade BNPJ ontmantelde vandaag een crimineel netwerk gespecialiseerd in de vervalsing van documenten voor de Schengen-visumaanvraag.

In een verklaring geeft het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) aan dat de onderzoeken die tot nu toe zijn uitgevoerd, hebben geleid tot de arrestatie van tien personen in Fez, Meknes, Boufakrane en Rabat. Acht van hen houden rechtstreeks verband met de activiteiten van dit criminele netwerk, terwijl twee anderen ervan verdacht worden kandidaat te zijn voor illegale immigratie.

De procedure gevolgd door de leden van dit criminele netwerk bestond uit het vervalsen van de documenten voor de Schengen-visumaanvraagdossiers, inclusief werk- en salariscertificaten en bankafschriften, dankzij de samenspanning met een werknemer van een Europees consulaat geaccrediteerd in Rabat. Deze werknemer gaf echte visa af op basis van de valse documenten in ruil voor grote sommen geld, meldt DGSN.

De werknemer van het consulaat in kwestie is een van de personen die in verband met deze zaak zijn gearresteerd, voor zijn vermeende betrokkenheid bij dit criminele netwerk, voegt dezelfde bron toe. Verder zijn het brein van het criminele netwerk, medeplichtigen gespecialiseerd in de vervalsing van certificaten en verklaringen, evenals tussenpersonen gearresteerd.

Doorzoekingen hebben geleid tot de inbeslagname van vervalste documenten voor het verkrijgen van visa, paspoorten, kopieën van identiteitsbewijzen en geboorteakten, evenals bankcheques en geldoverdrachtsbonnen ten name van de leden van het netwerk. Sommigen van deze geldoverdrachtsbonnen bereikten 30.000 dirham per overschrijving. Daarnaast werden er elektronische apparatuur, mobiele telefoons en geldbedragen in beslag genomen.

De BNPJ zet zijn onderzoek in deze zaak voort, waarvoor maanden van onderzoeken nodig waren, om alle personen die bij deze misdaden betrokken waren te identificeren, sloot de verklaring af.

© Redactie 2018
marokko
bnpj
dgsn
ontmanteling
vervalsing
visumdocumenten
schengen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi