Regeringshoofd El Othmani roept op tot 'algemene mobilisatie' om corruptie te bestrijden

marokko
1
5 apr '18
Saad Eddine El Othmani opende gisteren in Rabat de eerste officiële bijeenkomst van de Nationale Anti-corruptie Commissie.

Tegen de leden van deze commissie, opgericht in november 2017, zei Saad Eddine El Othmani dat de uitroeiing van dit verschijnsel "de verantwoordelijkheid is van iedereen, de overheid, de particuliere sector, NGO's en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld".

Hij benoemde "onvoldoende inspanningen in deze richting". "We moeten erkennen dat er vooruitgang is geboekt, maar ze zijn nog steeds buiten onze mogelijkheden", zei hij.

Deze commissie is voor de eerste keer samengesteld uit vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, waaronder het netwerk voor de bescherming van publiek geld. De bijeenkomst vond ook plaats in aanwezigheid van Mohamed Ben Abdelkader, minister-afgevaardigde voor de hervorming van het bestuur en de openbare dienst en verschillende andere ministers-afgevaardigden.

De Nationale Anti-corruptie Commissie zal verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de nationale anticorruptiestrategie door voorstellen en programma's in te dienen die de transparantie kunnen vergroten, en om de waarden van integriteit en eerlijkheid binnen openbare diensten te verspreiden. Mohamed Ben Abdelkader, een van de belangrijkste initiatiefnemers van deze commissie, zei dat er resoluties zullen komen uit de commissie voor een effectieve bestrijding van corruptie.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
corruptiebestrijding
el othmani
commissie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi