Ifrane: Een project om stroperij op berberapen te bestrijden

marokko
1
5 apr '18
Dit project heeft tot doel bij te dragen aan het behoud van de natuurlijke habitat van deze bedreigde soort.
De Hoge Commissie voor Waters en Bossen en de strijd tegen woestijnvorming (HCEFLCD) heeft onlangs een project gelanceerd ter bestrijding van de stroperij van berberapen in het Nationale Park van Ifrane. Dit project heeft tot doel bij te dragen aan het behoud van de natuurlijke habitat van deze met uitsterven bedreigde diersoort.

De projectactiviteiten zullen gericht zijn op het versterken van de controle, door het opzetten van mobiele teams die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van surveillancepatrouilles door het park. Hun missie zal zijn om overtredingen te identificeren die verband houden met de stroperij van apen en het illegaal kappen van het bos en om de relevante autoriteiten hiervan op de hoogte te brengen. Deze teams zullen ook verantwoordelijk zijn voor het verhogen van het bewustzijn van toeristen over de negatieve gevolgen van het voeren van deze dieren.

Voor deze doeleinden is apparatuur verdeeld onder de teams van boswachters om hun taken uit te voeren en misdaden direct te melden, zoals GPS, verrekijkers, camera's, lampen en tablets.

De berberaap wordt beschouwd als een met uitsterven bedreigde diersoort, waarvan het aantal de laatste jaren aanzienlijk is afgenomen. De status van de soort was volgens de Rode Lijst van de IUCN lange tijd 'kwetsbaar'. In 2008 is dit niveau bijgesteld naar 'bedreigd'.
© Redactie 2018
marokko
ifrane
berberapen
stroperij
bestrijding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi