Ministerie van Binnenlandse Zaken: Inzet satelliettechnologieën in strijd tegen sloppenwijken

marokko
0
6 apr '18
Als onderdeel van de strijd tegen sloppenwijken, is het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken van plan satelliettechnologieën te gebruiken.

Na het mislukken van het project van definitieve uitroeiing van sloppenwijken en clandestiene woningen, is het ministerie van Binnenlandse Zaken van plan satelliettechnologieën te gebruiken om betere controle te krijgen over de gebieden waar deze woekeren, meldt het dagblad Al Massae.

De krant schrijft dat de minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, aan walis en gouverneurs een memo verspreidde waarin hij hen opriep om hem alle gegevens te verstrekken, evenals een nauwkeurige kaart van de gebieden die dit type huisvesting bevatten. Vervolgens worden om de drie maanden satellietbeelden verstrekt om de uitbreiding van deze clandestiene woningen nauwkeuriger te beheersen.

De publicatie voegt eraan toe dat er binnenkort opleidingsseminars zullen worden georganiseerd om lokale ambtenaren in staat te stellen de nodige vaardigheden te verwerven voor een relevante lezing van de beelden die ze zullen ontvangen.

Het gebruik van satellietbeelden is niet nieuw en heeft zijn effectiviteit al bewezen bij het oplossen van vergelijkbare problemen in het verleden. Vandaar de ambitie van het ministerie van Binnenlandse Zaken om het opnieuw te gebruiken om een definitief einde te maken aan sloppenwijken.

Al Massae herinnert er bovendien aan dat de verspreiding van deze memo kort na de oprichting van een commissie komt die belast is met het volgen van de storingen in de stedenbouw sector, met name in de buitenwijken van grote steden, zoals Casablanca, waar de bouwspecificaties vaak niet worden gerespecteerd.

© Redactie 2018
marokko
satelliettechnologieën
sloppenwijken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?