Marrakech: Man gearresteerd in cybercafé die berichten uitwisselt op terroristische website

marokko
0
6 apr '18
De man wisselde e-mails uit op een terroristische website, en had tijdens zijn arrestatie verdachte voorwerpen in zijn bezit

De politie van Marrakech heeft op donderdag 5 april een 21-jarige man in een internetcafé gearresteerd.  Dit nadat hij in een internetcafé in de medina e-mails op een terroristische site had uitgewisseld. Volgens voorlopige gegevens reageerde de politie op een telefoontje van de manager van het internetcafé. Deze vond het gedrag van de gearresteerde persoon opmerkelijk, gaf het DGSN in een verklaring te kennen.  
Het individu werd gearresteerd tijdens het uiten van uitdrukkingen en termen van religieuze betekenis. De verdachte was ook in het bezit van een rugzak met hierin een riem verbonden met elektrische draden, een mes, een hamer, een beitel, een plastic pistool en plastic touwen, meldt Medias24.  
De man werd overgedragen aan de veiligheid-en inlichtingendienst (BCIJ). Dit om hem te onderwerpen aan een gerechtelijk onderzoek onder toezicht van de autoriteiten voor terrorisme en extremisme.

© Redactie 2018
marokko
marakech
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?