Rol liquidatieverdachte De Lier onder de loep

algemeen
0
5 apr '18
Het Openbaar Ministerie in Amsterdam beslist donderdag of vrijdag of het de 31-jarige liquidatieverdachte uit De Lier in de cel wil houden.

De Westlander zit vast op verdenking van wapenbezit en om zijn mogelijke rol bij de liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. vorige week.

De man werd opgepakt na een DNA-match. Zo'n match is mogelijk als justitie het DNA in de databank heeft, dus na het plegen van een misdrijf waar een gevangenisstraf van vier jaar of meer op staat of na een mishandeling.

De broer van Nabil B., Reduan, werd afgelopen donderdag vermoord in zijn bedrijfspand in Amsterdam-Noord. Het slachtoffer was geen bekende van justitie maar zijn broer Nabil (30) is verdachte in een Utrechtse liquidatiezaak. Onlangs werd bekend dat Nabil optreedt als kroongetuige in de juridische strijd tegen criminelen die in verband worden gebracht met tal van liquidaties in de onderwereld.

De drie andere verdachten in deze zaak zitten nog vast. Hun voorarrest is afgelopen dinsdag met twee weken verlengd. Het gaat om de vermoedelijke schutter, een 41-jarige man uit Hilversum, een 34-jarige man uit Den Haag en zijn even oude vriendin uit Wassenaar. Beiden worden verdacht van wapenbezit, omdat er in hun woning wapens zijn aangetroffen.

© ANP 2018
de lier
amsterdam
hilversum
nabil b
moord
liquidatiezaak
mocromaffia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?