Marrakech: 'Jarjeer', een toevluchtsoord voor ezels

marokko
0
7 apr '18
De gepensioneerde Britse Sue Machin heeft al meer dan 50 ezels gered die ze heeft ondergebracht in een opvangcentrum die ze in de regio Marrakech heeft opgezet.

Haar verhaal begint met de adoptie van Tommy, de eerste ezel uit Marrakech. Ze verwelkomde het dier op haar terrein in het dorp Oumnass, op ongeveer 25 km afstand van Marrakech.

Gaandeweg werd de "familie" groter: "Tommy was vreselijk moeilijk te hanteren en een vriend raadde aan om een vrouwtje (Jenny) mee te nemen om hem gezelschap te houden. Een paar maanden later kregen ze gezelschap van Jerry, van wie de moeder stierf, en zo hadden we drie ezels als huisdier", vertelde Sua een The Australian.

Sue, die vrijwilliger was bij SPANA (Society for the Protection of Animals Abroad), creëerde later een opvangcentrum voor dieren en verwelkomde meer dan vijftig ezels. Het opvangcentrum, genaamd 'Jarjeer' is als een "weeshuis, een bejaardentehuis en een opvangcentrum voor 54 geredde dieren". De gepensioneerde vrouw huurde acht mensen in die de stallen onderhouden en voor de dieren zorgen.

Het door donaties gefinancierde opvangcentrum wil graag nog een operatiekamer voor de ezels te bouwen. Het opvangcentrum verwelkomt bezoekers, op dit moment wordt het centrum vooral bezocht door buitenlandse toeristen die een kijkje komen nemen en een donatie geven.

Voor de geïnteresseerden, neem eens een kijkje op de website van Jarjeer: www.jarjeer.org. Wie weet ben je er wel eens in de buurt om een bezoekje te brengen!

Photocredit: www.jarjeer.org

© Redactie 2018
marokko
opvangcentrum
ezels
jarjeer
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi