Ramzi over Marokko's WK avontuur: 'Spelers zullen boven zichzelf uitstijgen'

marokko
0
8 apr '18
De oud-international stelt vast dat er veel is veranderd bij de Marokkaanse bond sinds de tijd dat hij nog het rood en groen van zijn vaderland verdedigde.

Na in 2013 zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hebben gehangen is Adil Ramzi tegenwoordig actief als jeugdtrainer. Bij de club die hem enkele seizoenen onder contract had, PSV, vertolkt hij sinds het begin van dit seizoen de rol van assistent-trainer bij het O17 elftal van de Eredivisionist. In een uitgebreid gesprek met ELF Voetbal laat de voormalig middenvelder van onder andere KACM Marrakech, Udinese en FC Twente zijn licht schijnen over het topsportklimaat bij de Marokkaanse voetbalbond FRMF en Marokko's aanstaande WK avontuur. Volgens de inmiddels 40-jarige Ramzi is het heel goed mogelijk dat de Leeuwen v/d Atlas deze zomer voor een stunt gaan zorgen in Rusland.

Ramzi over het verschil tussen vroeger en nu: ''In mijn tijd was dat veel minder het geval. Toen moesten de jongens meteen presteren''
Dat het 't Marokkaanse elftal zo voor de wind gaat de laatste tijd, dat heeft volgens de 26-voudig international voornamelijk met de organisatie en de begeleiding vanuit de Marokkaanse voetbalbond te maken. ''Dat heeft te maken met verschillende factoren, maar wat cruciaal is dat er nu veel mensen met een voetbalachtergrond bij de bond werken. Dat hebben veel clubs in Europa al lange tijd, maar dat was voor ons nieuw. Spelers uit andere landen die voor Marokko gaan spelen krijgen nu veel betere begeleiding. Voordat ze een interland gaan spelen hebben ze al een rondleiding en een goed gesprek gehad en weten ze wat er van ze wordt verwacht. In mijn tijd was dat veel minder het geval. Toen moesten de jongens meteen presteren, terwijl ze nieuw waren binnen de selectie en de taal soms niet spraken. Daardoor vielen ze er buiten en presteerden ze niet zo goed als ze konden. Nu merk je dat ze zich goed voelen binnen de ploeg doordat ze de tijd krijgen en dat ze ook presteren.''

Marokko gaat voor een stunt zorgen, daar is Ramzi stellig van overtuigd
''Ik heb er veel vertrouwen in. Dat komt ten eerste omdat de ploeg veel potentie heeft. Een ander belangrijk aspect is dat we er twintig jaar niet bij waren. Nu is de motivatie zo groot om iets moois te laten zien aan het volk. Dat gaan we terug zien op het veld. De spelers zullen boven zichzelf uitstijgen. We zitten dan wel in de moeilijkste poule, maar ik denk dat we het overleven. Marokko gaat zich in ieder geval plaatsen voor de tweede ronde. We gaan stunten.”

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
adil ramzi
wk 2018
rusland
frmf
interview
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?