Renault: Fabriek in Tanger in top 5 van de productielocaties

economie
0
8 apr '18
De Renault-fabriek in Marokko draait als een tierelier!
In volledige industriële versnelling sinds de opening in 2012, produceert de Renault-fabriek in Tanger elke minuut een auto, exporteert naar 74 landen vanuit de naburige haven en trekt een zwerm onderaannemers naar Marokko.

"De fabriek heeft afgelopen juli haar miljoenste voertuig gevierd en is in de top 5 van de productielocaties van de groep geplaatst", zegt Marc Nassif, algemeen manager voor Renault Marokko, tegen TelQuel.

Op deze 300 hectare grote site op ongeveer dertig kilometer van de haven van Tanger Med, is alles ontworpen om kosten en productiviteit te verlagen. Van het snijden van vellen tot het produceren van auto's, door stampen, plaatwerk, schilderen en assembleren, alles is getimed. Het kleinste gebaar van de werklieden wordt berekend.

De 1200 voertuigen die dagelijks de fabriek verlaten, worden in 40 minuten bij de schepen afgeleverd voor export naar Europa, de Golfstaten, Afrika en, recent, Cuba.

Renault Marokko is "een bijdrager geworden aan 10% van de wereldwijde volumes verkocht door de groep: met 370.000 voertuigen geproduceerd in Marokko in 2017", waar het merk is geposeerd als "de hoofdrolspeler in de nationale markt", zei Nassif.

De lokale industrie is gegroeid, buitenlandse leveranciers hebben zich gevestigd en "de helft van het geproduceerde voertuig is afkomstig uit Marokko, met een minimumdoelstelling van 65% in 2023", ook om de productiekosten te verlagen, aldus de manager.

Op de locatie in Tanger werken 8.600 mensen en "100% van het personeel is Marokkaans", met salarissen die iets boven het lokale minimum liggen, ongeveer 250 euro per maand, volgens Renault.

Naast de industriële prestaties, is Renault enorm trots op de "zero emission of CO2" (nul uitstoot van CO2): de elektriciteit komt voornamelijk van een groot windpark in de buurt en thermische energie wordt geproduceerd door het verbranden van olijvenafval en geplette houten pallets.
© Redactie 2018
marokko
tanger
renault
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moskee
frankrijk
palestina
israel
duitsland
can2019
houthi
auto
europa
vrijwilligers
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech