Nieuwe geboorten in de dierentuin van Rabat

marokko
0
9 apr '18
De dierentuin van Rabat heeft de komst van 4 leeuwenwelpen en twee ringstaartmaki's aangekondigd.

De vier pasgeboren welpen en de twee ringstaartmaki's krijgen de nodige zorg van het veterinaire team op het gebied van voeding en gezondheid, om hun aanpassing en integratie in hun groep te bevorderen, zegt de dierentuin in een verklaring. De jongen zullen vanaf de week van 9 april zichtbaar zijn in de biozones van de dierentuin, zei dezelfde bron.

De leeuw van de Atlas is sinds de vorige eeuw een uitgestorven soort in het wild. Het is opgenomen in het soortbehoudprogramma van de dierentuin van Rabat, dat zorgt voor de reproductie en het behoud van de genetische variabiliteit.

Ringstaartmaki's zijn een soort die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Madagaskar en sinds 2012 door de Internationale Unie voor het behoud van de natuur (IUCN) zijn geclassificeerd als "bedreigd" door een daling van meer dan 50% van de bevolking in slechts 3 generaties. De dierentuin van Rabat biedt deze dieren een platform voor hun reproductie en bescherming.

De dierencollectie van de dierentuin van Rabat is sinds afgelopen voorjaar verrijkt met 150 nieuwe geboorten onder antilopen, servals, bavianen, otters en andere exclusief Afrikaanse soorten, aldus de verklaring.

© Redactie 2018
marokko
rabat
dierentuin
geboorten
leeuwenwelpen
ringstaartmaki
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?