Fez: arrestatie van juweeldieven

marokko
0
9 apr '18
De vrouwen deden zich voor als zeer rijke vrouwen en sloegen ondertussen hun slag bij diverse juweliers.

Leden van een criminele bende, voornamelijk bestaande uit vrouwen, werden afgelopen weekend gearresteerd in Fez. Deze bende had verschillende juweliers weten te beroven in verschillende steden van het Koninkrijk, waaronder Marrakech, Meknes en Berkane.

De politie legde ook beslag op een luxe SUV en arresteerde de chauffeur die de juweeldieven vervoerde tijdens hun strooptochten, schrijft het dagblad Al Akhbar vandaag.  
Het nieuwsmedium bericht dat de dieven in luxe voertuigen aankwamen bij de juweliers en deden alsof ze zeer welvarende vrouwen waren. Dit om geloofwaardig bij de juweliers over te komen en om hun plan te laten slagen. Veel juweliers zijn in de val gelopen van deze valse dames, van wie zij dachten dat het goede ambassadrices zouden zijn voor hun sieraden onder de rijken. 

Al Akhbar voegde toe dat de leden van de bende werden gearresteerd na de verspreiding op social media van een video die hen in actie liet zien. Het bleek dat de dieven, geïdentificeerd door de diensten van het het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN), onderwerp waren van nationale arrestatiebevelen.

 De leden van de bende werden 's nachts in Fez gearresteerd, net toen zij zich voorbereiden om de stad weer te verlaten.

© Redactie 2018
marokko
fez
juwelen
bende
beroving
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?