Vijftien gegijzelden bevrijdt door Marokkaanse blauwhelmen in de Centraal-Afrikaanse Republiek

buitenland
0
10 apr '18
Een operatie om vijftien gegijzelden vrij te laten is onlangs uitgevoerd door Marokkaanse blauwhelmen die onderdeel uit maken van MINUSCA.

De Marokkaanse vredeshandhavers hebben begin april met succes een operatie in het dorp Koumbou geleid om 15 gegijzelden te bevrijden van een gewapende groep, meldt een militaire bron aan het Marokkaanse persbureau MAP. De Marokkaanse blauwhelmen behoren tot de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) en maken onderdeel uit van de VN's vredesmissie 'Multidimensional Integrated Stabilization Mission in the Central African Republic' (MINUSCA).

De gegijzelden werden op 31 maart uit hun dorp ontvoerd en de jungle in geleid. Gealarmeerd door een man die tijdens de aanval op het dorp wist te ontsnappen, besloot men om er achteraan te gaan. Ze waren in staat om, na een uitwisseling van geweerschoten met de aanvallers, de vijftien gegijzelden te bevrijden en veilig terug te brengen naar hun dorp.

De gijzelnemers behoren vermoedelijk tot 'Het Verzetsleger van de Heer', in het Engels: Lord's Resistance Army (LRA), en is een rebellengroep in Noord-Oeganda die ontstaan is in 1987. De groep wordt geleid door Joseph Kony, die zichzelf tot profeet heeft uitgeroepen en een staat wil uitroepen gebaseerd op een eigen interpretatie van de Bijbelse tien geboden.

© Redactie 2018
marokkaanse
blauwhelmen
minusca
gijzeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi