FRMF en El Haddadi tekenen beroep aan bij Hof van Arbitrage voor Sport

marokko
9
10 apr '18
Na een maand geleden nul op het rekest te hebben gekregen van de FIFA, poogt de Marokkaanse bond nu via het CAS Munir El Haddadi geswitcht te krijgen.

De hele kwestie is inmiddels verworden tot een levensechte soap. De nog maar 22-jarige El Haddadi laat het er niet bij zitten en stapt samen met de Marokkaanse voetbalbond FRMF naar het hoogste sporttribunaal, het CAS wat zetelt in het Zwitserse Lausanne. Vanmiddag verscheen er een persbericht op de website van die instantie waarin stond dat de hele zaak binnenkort behandeld gaat worden, verwacht wordt dat er in mei uitspraak zal worden gedaan. 

FIFA gaf geen groen licht voor de interlandswitch, zou in strijd zijn met de eigen reglementen
Met slechts één officiële A-interland in de benen voor 'La Roja' dienden zowel de FRMF als El Haddadi een tijd geleden een verzoek in bij wereldvoetbalbond FIFA om te switchen naar de Marokkaanse voetbalnationaliteit. Medio maart werd bekend dat de FIFA hier niet aan mee wilde werken, een dergelijke switch zou niet stroken met de reglementen die de bond hanteert als het gaat om interlandvoetbal. In het beroep wat is aangetekend is nadrukkelijk vermeld dat er nog voor het WK aanvangt duidelijkheid moet komen omtrent de zaak, dit zou medio mei moeten gebeuren. 

De door FC Barcelona aan Deportivo Alavès uitgeleende aanvaller speelde zoals gezegd slechts één interland voor de enkelvoudig wereldkampioen. Op 8 september 2014 werd de buitenspeler binnen de lijnen gebracht tegen Macedonië door voormalig bondscoach Vicente del Bosque (kwalificatiereeks EK 2016). Sindsdien komt hij niet meer in de plannen voor van de A-selectie.

Klik hier voor het persbericht van het CAS. 

Photocredit: beIN Sports MENA

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
munir el haddadi
spanje
frmf
fifa
cas
interlandcarriere
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?