Tata: Flauwvallende leerlingen door... een djinn in een boom?

marokko
17
10 apr '18
Ouders van de leerlingen zijn ervan overtuigd dat een djinn in een boom in de tuin van de school de oorzaak is.

Al ruim een week vielen elke dag zes leerlingen, meestal jonge meisjes, van de openbare school Ibn Sina College in Tata flauw zonder duidelijke reden. Volgens de ouders van de leerlingen komt dit door een boom in de tuin van de school.

Mehdi Rhioui, regionaal directeur van de Academie voor Onderwijs en Vorming in Souss Massa, vertelde aan Le360: "Ouders en een aantal studenten zijn ervan overtuigd dat er een Djinn in deze boom zit. We hebben de boom uiteindelijk omgekapt om een einde te maken aan alle speculaties, desondanks ging het flauwvallen door".

Afgelopen donderdag, de dag voor de voorjaarsvakantie, kwam een commissie van het ministerie van Volksgezondheid ter plaatse. Artsen ontmoetten de leerlingen en de eerste diagnose werd gesteld. De twee belangrijke redenen die dit fenomeen van collectief flauwvallen verklaren: een voedingsprobleem of psychische problemen. "De meeste leerlingen beginnen hun lessen zonder te ontbijten en velen ontbijten helemaal niet", wat volgens verschillende artsen dit fenomeen zou kunnen verklaren.

Mehdi Rhioui benadrukt op de dag na het medische bezoek het collectieve flauwvallen merkwaardig genoeg was verdwenen. "We wachten op de terugkeer na deze voorjaarsvakantie om te zien hoe de dingen eruit gaan zien, we hebben ook een nieuw programma gepland en buitenschoolse activiteiten geïntegreerd", zei hij.

Beelden vanuit de school werden geplaatst op Facebook. In de video zijn meerdere meisjes in een lokaal te zien, enkelen liggen op de grond en sommigen zitten al knikkend op een stoel, terwijl er hysterisch gegild wordt. De video is hier terug te zien: Klik!

© Redactie 2018
opmerkelijk
marokko
tata
flauwvallen
djinn
boom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?