Particuliere beveiligers om artsen en verpleegkundigen te beschermen in Marokko

marokko
4
11 apr '18
De minister van Volksgezondheid kondigde de werving aan van particuliere beveiligers om artsen en verpleegkundigen te beschermen.

Om het geweld tegen verpleegkundigen en artsen in openbare ziekenhuizen een halt toe te roepen, heeft de minister van Volksgezondheid Anas Doukkali besloten het aantal beveiligers in ziekenhuizen te verhogen, meldt de krant Al Akhbar.

Deze beslissing werd genomen in een context die werd gekenmerkt door sociale malaise en protestbewegingen onder leiding van artsen en verpleegkundigen die betere werkomstandigheden eisten.

Dit besluit wordt echter door sommigen bekritiseerd, de beveiligers zijn werknemers van beveiligingsbedrijven die over het algemeen slecht worden betaald, te laat worden betaald en vaak het slachtoffer zijn van schendingen van de arbeidswet. Tegenstanders van het gebruik van de diensten van beveiligingsbedrijven zijn van mening dat het ministerie om hen te rekruteren een oogje dicht zal moeten houden voor hun situatie. Vooral omdat sommige beveiligers geneigd zijn tot onorthodoxe praktijken om tips van patiënten en families te krijgen.

© Redactie 2018
marokko
beveiligers
ziekenhuizen
geweld
bescherming
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?