Tanger: Drie mensensmokkelaars opgepakt

marokko
0
11 apr '18
De Koninklijke Gendarmerie is er in recordtijd in geslaagd om drie smokkelaars te arresteren die betrokken zijn bij de dood van zes personen.

Zes personen, waaronder vier Marokkanen, werden op maandag 9 april dood gevonden op het strand van Houara in de prefectuur Tangier-Assilah. De slachtoffers deden een poging om met een opblaasbaar bootje Zuid-Spanje te bereiken, maar hun bootje kapseisde. Tien personen overleefden het drama.

De onderzoekers van de Koninklijke Gendarmerie die deze macabere ontdekking deden, begonnen al snel aan hun onderzoek. En ze waren er snel bij om de smokkelaars die achter deze dodelijke expeditie zaten te vangen, ze werden gisteren gearresteerd.

Volgens bronnen van Le360 werden de drie verdachten aangewezen door de overlevenden van deze tragedie die tevens onthulden dat ze geld hadden betaald om met het bootje mee te mogen. 

Opgemerkt moet worden dat in de regio Mesnana, evenals andere naburige plaatsen, veel smokkelaars actief zijn die tussen de 10.000 en 30.000 dirham van elk van hun slachtoffers eisen.

© Redactie 2018
marokko
tanger
mensensmokkelaars
gearresteerd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?