Italië: de bibliotheek die is vernoemd naar een Marokkaanse vrouw

buitenland
0
16 apr 8:05
Dit is het ongelooflijke verhaal van Khaoula, een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst die in Bologna woonde.
Khaoula werd geboren in Marokko. Een paar maanden later verhuisde ze met haar ouders naar Bologna. "We waren met vijf personen in een tweekamerappartement en er was dus geen ruimte om te studeren", vertelt ze aan Corriere di Bologna. Maar zelfs als de school in het weekend leerlingen toegang gaf, kon Khaoula daar niet komen: "Mijn ouders werkten en konden me niet ophalen, dus ik ging daar niet vaak heen."

Afgezien van dit initiatief van de school, was er geen ruimte waar leerlingen boeken konden lezen en rustig konden studeren. Khaoula, 12 jaar oud, werd aangemoedigd door een van haar leraren om in 1998 een open brief aan het stadhuis te schrijven.

De brief werd opgepikt en zo vond 12 jaar later de inhuldiging van de bibliotheek "La Casa di Khaoula" plaats in 2008. Op 13 en 14 april 2018 vierde de bibliotheek haar 10-jarig bestaan, in aanwezigheid van de burgemeester, Virginio Merola, en de cultureel adviseur Matteo Lepore, evenals Khaoula als eregast.

Op 32-jarige leeftijd woont Khaoula inmiddels in Londen, waar ze haar academische studie voortzet. Denkend aan haar leven in Italië vertelt ze: "Bologna is bijzonder, het is de afgelopen jaren veel veranderd. Het is altijd een open stad geweest, maar in vergelijking met 20 jaar geleden is het verbeterd omdat er veel meer integratie is."
© Redactie 2018
italië
bibliotheek
marokkaanse
vrouw
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
treinongeval
afrika cup 2019
comoren
saoedi-arabië
trein
turkije
khashoggi
onderzoek
sahara
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
spanje
eredivisie
rabat
hakim ziyech
amsterdam