Marokko levert Britse bitcoin-fraudeur uit aan de VS

buitenland
0
16 apr 19:03
De Britse staatsburger wordt beschuldigd van fraude en het bedriegen van investeerders in een aan Bitcoin gelieerde onderneming.
De 49-jarige Renwick Haddow werd vorig jaar juli in Tanger gearresteerd nadat een verzoek tot aanhouding tegen hem was uitgevaardigd door Interpol. Hij werd in de gevangenis in Salé geplaatst.

De vermeende bitcoin-fraudeur is nu door de Marokkaanse autoriteiten uitgeleverd aan de VS, een land dat op zijn beurt een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem uitvaardigde, zo meldt de FBI.

De Amerikaanse officier van justitie heeft aangegeven dat zij de Brit van Marokko hebben ontvangen. De Amerikanen beschuldigen hem van verduistering van 36 miljoen dollar. Hij heeft fictieve bedrijven opgezet, waaronder een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aankoop en verkoop van bitcoin, een virtuele valuta. Er hangt een gevangenisstraf van 20 jaar boven zijn hoofd in de VS.

Bank Al-Maghrib, het Marokkaanse ministerie van Economie en Financiën en de Marokkaanse autoriteiten voor kapitaalmarkten waarschuwden afgelopen november voor de gevaren van het gebruik van virtuele valuta als betaalmiddel.
© Redactie 2018
marokko
brit
bitcoin
fraude
vs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
treinongeval
afrika cup 2019
comoren
saoedi-arabië
trein
turkije
khashoggi
onderzoek
sahara
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
spanje
eredivisie
rabat
hakim ziyech
amsterdam