Vier medisch-sociale campagnes in Taza, Chtouka Ait Baha, Azilal en al Haouz in 2018

buitenland
17
17 apr '18
Er staan dit jaar vier campagnes voor gratis staaroperaties gepland.
Onder het voorzitterschap van Prins Moulay Rachid organiseert de Marrakech International Film Festival Stichting vier nieuwe medisch-sociale campagnes in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid en de Hassan II Stichting voor Oogheelkunde.

Na de campagnes die in 2017 zijn georganiseerd in Tiznit, Mdiq, Errachidia en Sefrou, staan er in 2018 vier campagnes voor gratis staaroperaties gepland in Taza, Chtouka Ait Baha, Azilal en Al Haouz

Bij staar is de eigen natuurlijke lens vertroebeld. Deze vertroebeling maakt het zicht wazig. Je krijgt het gevoel dat je door een vuile bril of ruit kijkt. Wanneer de ooglens troebel wordt, kan alleen een troebel beeld doorgegeven worden via het netvlies aan de hersenen. Een bril kan die waas niet wegnemen. Bij een staaroperatie wordt de vertroebelde natuurlijke lens vervangen door een kunstlens. 

Staar hangt vaak samen met ouderdom. Slechts zelden zien we het bij kinderen of pasgeborenen. Meestal worden beide ogen getroffen. Soms dragen zaken als oogtrauma’s, diabetes en langdurige inname van specifieke geneesmiddelen bij tot de ontwikkeling van deze oogafwijking.

De eerste campagne dit jaar vindt plaats in Taza van 23 tot 28 april in het provinciaal ziekenhuis Ibn Baja. Het zal worden gevolgd door drie campagnes die respectievelijk in de provincie Chtouka Ait Baha in juli zullen plaatsvinden, de provincie Azilal in november en de provincie Al Haouz in december.

Meer dan 1.000 behoeftige patiënten die lijden aan staar krijgen hierbij gratis medische en chirurgische behandeling door een team van vrijwillige oogartsen.

Parallel aan deze campagnes en in samenwerking met het Marokkaanse Cinema Centrum, zullen plaatselijk voor het grote publiek Marokkaanse films worden geprojecteerd, meldt medias24.

De Marrakech International Film Festival Stichting heeft sinds 2009 negentien gratis staaroperatie campagnes georganiseerd die 5.345 patiënten uit verschillende regio's van Marokko hebben geholpen. In Marrakech (2009 en 2010), Marrakech, Rabat/Tiflet (2011), Marrakech, Tata, Guelmim ( 2012), Demnate en Tahanaout (2013), Dakhla en Tahanaout (2014), Berkane en Khénifra (2015), Laayoune en Tamellalt (2016), Tiznit, M'diq, Errachidia en Sefrou (2017).
© Redactie 2018
marokko
staaroperaties
campagne
taza
chtouka ait baha
azilal
al haouz
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
younès belhanda
eu
al ittihad
galatasaray
malaga
rotterdam
dgsn
agadir
fifa
premier league
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten