Twee Afrikaanse migranten dood gevonden in Sebta na grens te zijn overgestoken

buitenland
5
17 apr '18
De doodsoorzaak is vooralsnog onbekend
De lichamen van twee dode jonge Afrikanen werden vrijdag en zaterdag gevonden in Sebta, in een bosrijke omgeving nabij de grensafscheiding tussen Marokko en de Spaanse enclave, zei een woordvoerder van de Guardia Civil maandag.

"Ze hebben geen kneuzingen of externe verwondingen of snijwonden veroorzaakt door prikkeldraad (van het hek), niets," vertelde de woordvoerder aan AFP. Autopsies uitgevoerd door een medische onderzoeker moeten de oorzaken van hun overlijden bepalen. 

Een migrant die op hetzelfde moment als de twee dood gevonden migranten het 6,5 meter hoge hek had overgestoken, had de Guardia Civil gewaarschuwd om naar hen te zoeken, zei woordvoerder Alfonso Cruzado.

De twee jongemannen zouden naar verluidt een aantal dagen in slecht weer hebben rondgedwaald in het ruige terrein. "Vrijdagmiddag vonden we het eerste lichaam en de tweede zaterdag, in een soort klein ravijn bedekt met vegetatie", zei de woordvoerder.

De krant El Faro de Ceuta, die dagelijks verslag doet van het nieuws in het grensgebied, meldde in een hypothese (vóór de resultaten van autopsie) dat hun hart zou zijn gestopt. Ze waren onderworpen aan "buitensporige inspanningen, urenlange blootstelling aan koude en de plotselinge daling van de temperatuur".
© Redactie 2018
marokko
sebta
migranten
dood
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
galatasaray
younès belhanda
al ittihad
turkije
agadir
malaga
gianni infantino
fifa
dgsn
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten