Grootschalige militaire oefening 'African Lion 2018' is begonnen in Marokko

marokko
1
17 apr '18
De 15e editie van 'African Lion', een gezamenlijke militaire oefening tussen de Marokkaanse Koninklijke strijdkrachten (FAR) en het Amerikaanse leger, is begonnen.

Op instructie van Koning Mohammed VI, opperbevelhebber van de Koninklijke Strijdkrachten, vindt de gecombineerde Marokkaans-Amerikaanse oefening 'African Lion 2018' plaats van 16 tot 29 april 2018 in zes Marokkaanse steden. De oefening zal plaatsvinden in Agadir, Tifnit, Tan-Tan, Tiznit, Ben Guerir en Kenitra.

In de marge van deze editie is een marinemanoeuvre tussen Marokko en de Verenigde Staten, genaamd 'Lightning Handshake', gepland in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko. Deze manoeuvre omvat de deelname van onder andere het fregat Mohammed VI en USS-vliegdekschip Harry Truman van de Amerikaanse marine, evenals straaljagers van beide landen.

De 15e editie van 'African Lion' bevat militaire eenheden en waarnemers uit 15 landen die Afrika, Europa en Noord-Amerika vertegenwoordigen. Het gaat om precies te zijn om Duitsland, Canada, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Burkina Faso, Tsjaad, Egypte, Mali , Mauritanië, Senegal en Tunesië, in aanvulling op de Verenigde Staten en Marokko.

De oefening omvat grond- en luchttraining en tactische simulatie, meldt een verklaring van FAR geciteerd door het Marokkaanse persbureau MAP. Het omvat ook training in commando- en trainingsactiviteiten voor operaties tegen gewelddadige extremistische organisaties.

Bovendien, en als onderdeel van civiel-militaire activiteiten parallel aan de oefening, zullen medische tandheelkundige diensten worden aangeboden aan de lokale bevolking in de regio Tiznit door medische teams die zijn samengesteld uit FAR-artsen en verpleegkundigen en het Amerikaanse leger, zei dezelfde bron.

'African Lion' is een jaarlijks geplande bilaterale Marokkaanse en Amerikaanse gesponsorde militaire oefening om de interoperabiliteit en het wederzijds begrip van elke natie's tactieken, technieken en procedures te verbeteren. Daarnaast heeft het als doel om de militaire samenwerking tussen de deelnemende landen te versterken om te reageren op potentiële crisissen die in de regio of zelfs daarbuiten kunnen ontstaan. 'African Lion' werd in 2015 multinationaal.

© Redactie 2018
marokko
african lion
2018
militaire
oefening
verenigde staten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi