Veel vragen van Marokkanen aan NMI over de AOW

marokko
0
18 apr '18
De vragen gaan over de hoogte van de AOW-uitkering en het schrappen van de partnertoeslag

Sinds 1 januari 2015 is de partnertoeslag verdwenen voor personen die vanaf deze datum AOW mogen ontvangen. Daardoor is aanvulling met de AIO vaak nodig. Deze aanvulling kunnen Marokkaanse ouderen echter niet meenemen als ze naar Marokko terugkeren.

De Marokkaanse consulent van het Nederlands Migratie Instituut (NMI) geeft persoonlijk advies over de AOW en andere onderwerpen die te maken hebben met remigratie. We kunnen u te woord te staan in het Nederlands of Arabisch. Op de website van het NMI staat ook een rekentool om de hoogte en leeftijd van de AOW te berekenen.

Het NMI geeft advies over: - het meenemen van de AOW naar Marokko; - de gevolgen van het Verdrag tussen Nederland en Marokko; - het aanvragen van de remigratie-uitkering. Marokkanen van 55 jaar en ouder kunnen in aanmerking komen voor deze uitkering.

Het NMI behandelt al deze vragen en geeft ook gratis advies over alle voorbereidingen die horen bij remigratie. U kunt het NMI bellen (030 - 236 42 45) of langskomen voor persoonlijk advies bij een van de spreekuurlocaties. Kijk op de website van NMI voor meer informatie over de spreekuurlocaties.

© Redactie 2018
nmi
aow
marokko
marokkanen
partnertoeslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?