Eerste waterbevalling in Marokkaanse kliniek

buitenland
56
18 apr '18
In Safi vond een begeleidde waterbevalling plaats op woensdag 11 april. Een primeur in Marokko.
Hoewel het het enthousiasme van verschillende jonge moeders uitlokte, gezien de voordelen die het heeft voor de moeder en de baby, was de waterbevalling tot nu toe afwezig in de Marokkaanse klinieken, schrijft medias24.

De moeder-en-kind kliniek 'Nour' in Safi durfde de sprong nu toch te wagen met de eerste patiënt onder begeleiding van Dr. Ghita Sabra Es-souiti.

"Dit is de eerste bevalling in zijn soort in Marokko. Patiënten waren altijd terughoudend over deze weinig bekende methode, vooral in een kleine stad als Safi", zei Dr. Es-souiti.

"De patiënt die de bevalling uitvoerde, was ook erg enthousiast over deze manier waar ze altijd van had gedroomd, maar het was een keuze die speciale medische follow-up, regelmatige oefeningen en een specifiek dieet vereiste, om een goede voorbereiding op de bevalling te verzekeren", voegde zij toe.

De bevalling in het water bestaat uit het onderdompelen van de moeder in een speciale waterbadje bij een temperatuur van 37 ° C, dezelfde temperatuur van het vruchtwater, om een thermische schok bij de baby te voorkomen als deze naar buiten komt", legt Dr. Es uit -souiti.

In afwachting van een speciale medische dekking, moet men nu zelf nog tussen de 3000 en 6000 dirham betalen voor een waterbevalling.

Enkele (nette) beelden van de geboorte zijn hier te zien: Klik!

Photocredit: Medias24


© Redactie 2018
marokko
safi
waterbevalling
primeur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
promotie
elothmani
eu
groot-brittannië
toeristen
ligue 2
süper lig
liga nos
rizespor
uitgezet
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten