Bankovervallen in Sidi Kacem en Larache

marokko
1
19 apr '18
Twee bankfilialen in twee afzonderlijke steden werden beroofd. De eerste in Sidi Kacem en de tweede in Larache.

Een agentschap van Al Barid Bank in Sidi Kacem was het toneel van een overval afgelopen zaterdag. De auteur van de diefstal van 400.000 dirham brak in via een van de ramen van het filiaal dat zich om precies te zijn in Dar Drarqa bevindt. Naast deze som geld greep de dief wat apparatuur en ging er toen via de achterdeur vandoor, schrijft het dagblad Al Akhbar.

Volgens het dagblad had de dief zijn daad goed voorbereid, omdat hij goed op de hoogte was van de dienstregelingen van de nachtwaker en van zijn afwezigheid profiteerde om zijn misdaad te plegen. Van hem ontbreekt nog ieder spoor.

Een ander bankfiliaal, dit keer in Larache, was ook het slachtoffer van een overval met bijna precies dezelfde handelswijze, er werd ingebroken via de glazen gevel bij de ingang van het filiaal.

Al Akhbar meldt dat deze dader 21 jaar oud is en dat hij minder geluk had dan de overvaller van Sidi Kacem, aangezien het nationale centrum voor surveillance hem via camerabeelden opmerkte en de politie alarmeerde. Agenten van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) kwamen onmiddellijk ter plaatse en arresteerden hem.

De beklaagde werd in afwachting van de uitkomst van het onderzoek in voorlopige hechtenis genomen.

© Redactie 2018
marokko
sidi kacem
larache
bankovervallen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?