Repatriëren van Marokkaanse migranten in Libië duurt langer dan verwacht

buitenland
0
20 apr '18
De repatriëring van Marokkaanse staatsburgers in Libië, onlangs aangekondigd door de Marokkaanse autoriteiten, duurt langer dan verwacht.
Het Libische 'Anti-Illegale Immigratie Agentschap' kondigde aan dat zeven Marokkaanse staatsburgers in de afgelopen twee weken naar het Koninkrijk zijn teruggekeerd, vier op 2 april en drie anderen afgelopen weekend, zo meldt Alyaoum24.

De gerepatrieerde Marokkanen werden naar de luchthaven van Tunis gebracht om een vlucht naar de luchthaven Mohammed V in Casablanca te nemen, voegt dezelfde bron toe.

Degenen die terugkeerden zijn degenen "die hun paspoort bij zich hadden en die vliegtickets met hun eigen geld kochten, terwijl anderen daar nog steeds vastzitten omdat ze niet aan dezelfde eisen konden voldoen", schreef de krant.

Begin april kondigde het Libische agentschap aan dat "de procedures voor de repatriëring van de Marokkaanse migranten zijn gestart". De Marokkaanse autoriteiten beloofden voorlopige paspoorten te verstrekken voor de migranten die geen paspoort hebben, "zodat ze Marokko kunnen binnenkomen via de luchthaven Mitiga, nabij de Libische hoofdstad Tripoli".
© Redactie 2018
libie
marokko
migranten
repatriering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
galatasaray
younès belhanda
al ittihad
turkije
agadir
malaga
gianni infantino
fifa
dgsn
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten