Enkelband als alternatief voor voorlopige hechtenis in Marokko

buitenland
0
20 apr '18
Geconfronteerd met overpopulatie in de Marokkaanse gevangenissen wil men nieuwe geschikte alternatieven invoeren.
In het licht van de overbevolking in de gevangenissen en de min of meer lange voorlopige detentie, die soms resulteert in de vrijspraak van de vermeende schuldige, wil de Marokkaanse overheid meer alternatieve straffen invoeren.

Minister van Justitie Mohamed Aujjar onthulde dat de ontwerptekst van de strafprocedure die aan het Parlement is voorgelegd alternatieve straffen biedt voor voorlopige hechtenis als onderdeel van de justitiële hervorming. De minister noemde hierbij o.a. taakstraffen, boetes, het dragen van de elektronische enkelband, het plaatsen onder gerechtelijk toezicht of zelfs therapeutische maatregelen.

Volgens het dagblad Assabah in zijn editie van donderdag 19 april, legde Aujjar maandag in het Parlement een mondelinge vraag uit over de effectiviteit van het strafrechtelijk beleid in Marokko. De minister sprak van een crisis in het rechtssysteem in Marokko, omdat de veroordelingen van personen en de schadeloosstelling voor de slachtoffers hun doel niet bereiken. Er is volgens de minister behoefte om in alternatieve straffen te voorzien.

Aujjar gaf ook aan dat de nieuwe maatregelen die door het Wetboek van Strafvordering moeten worden ingevoerd, de politiehechtenis en de voorlopige hechtenis moeten reguleren, waarvan de duur in strafzaken tot maximaal 8 maanden zal worden teruggebracht. De nieuwe tekst moet de maatregelen voor voorlopige hechtenis in de wet vastleggen en de betrokken persoon het recht geven om tegen deze beslissing in beroep te gaan.
© Redactie 2018
marokko
enkelband
alternatief
hechtenis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
younès belhanda
al ittihad
eu
galatasaray
malaga
agadir
dgsn
rotterdam
premier league
terrorisme
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten