Dyslexie in Marokko (video)

marokko
1
22 apr '18
De vereniging 'Al Bouchra' gevestigd in Rabat ondersteunt kinderen met dyslexie.

Bij dyslexie gaat lezen, spellen en ook zelfs schrijven, gezien de leeftijd en het onderwijsniveau, veel te moeizaam, terwijl een kind wel een gemiddelde intelligentie heeft. Er is alleen sprake van dyslexie als er geen andere oorzaken zijn die de leesproblemen kunnen verklaren. Bij dyslexie kunnen zowel lees- als spellingsproblemen voorkomen, maar deze komen ook los van elkaar voor.

Dyslexie is een stoornis in het technisch lezen, niet in het begrijpend lezen. Dyslexie kan het begrijpend lezen wèl belemmeren. Dit is het geval als het technisch lezen onevenredig veel aandacht en energie vraagt, zoals bij een kind met dyslexie. Dyslexie belemmert ook het vlot leren lezen. De meeste kinderen met dyslexie leren uiteindelijk wel lezen, maar blijven trager lezen. Ze moeten er meer energie in steken en zijn sneller afgeleid dan de gemiddelde lezer. Dat gaat vaak ten koste van het begrip van wat gelezen is.

Le360 sprak met enkele ouders van kinderen met dyslexie in Marokko die vertellen over de uitdagingen waar zij voor staan:

YouTube link

Videocredit: Le360.ma

Bron informatie dyslexie: balansdigitaal.nl

© Redactie 2018
marokko
dyslexie
rabat
al bouchra
ouders
uitdagingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?