Voorzitter CAF roept Europese bonden op om voor #Morocco2026 te kiezen

marokko
0
23 apr '18
Als Europa nu kiest voor een WK op het Afrikaanse continent kan men vanzelfsprekend rekenen op toekomstige Afrikaanse steun.

In gesprek met het Franse persbureau AFP roept de voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond CAF alle Europese bonden op om zich achter Marokko te scharen. De 58-jarige preses zegt dat een WK in Afrika op alle vlakken praktischer is voor de deelnemende Europese landen. Ahmad noemt hierbij de reisafstanden, de tijdzone voor kijkers en het aantrekkelijke toeristische totaalplaatje van Marokko. Tenslotte is er in Marokko, anders dan bij de concurrent voor de toewijzing van de eindronde van 2026, wel sprake van visumvrij reizen. 

''Als jullie nu op ons stemmen, stemmen wij een volgende keer op jullie''
Mocht het zo zijn dat het merendeel van de Europese voetbalbonden zich achter Marokko schaart dan is het volgens Ahmad meteen een investering voor de toekomst. Wanneer de bij Europa aangesloten bonden zich kandidaat stellen voor de organisatie van een eindtoernooi, kunnen ze vanzelfsprekend rekenen op volledige steun vanuit Afrika. 

Met nog minder dan 2 maanden te gaan voor de officiële stemming (13 juni 2018 in Moskou) hebben tot nu toe slechts 5 Europese landen officieel hun steun voor het Marokkaanse WK-bid uitgesproken. Marokko is nu dus nog alleen verzekerd van stemmen van respectievelijk Frankrijk, België, Servië, Rusland en Luxemburg. Vanuit de KNVB werd onlangs nog duidelijk gemaakt dat men er nog niet uit is. 

Photocredit: CAF

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
morocco2026
caf
fifa
bidding nation
wk 2026
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?