FRMF ontvangt 407.000 van voetbalbond CAF voor WK-voorbereiding

marokko
1
23 apr '18
Elke Afrikaanse WK-deelnemer krijgt een aanzienlijk geldbedrag uitgekeerd om een deel van de kosten van de voorbereiding te kunnen dekken.

In gesprek met het Franse persbureau AFP gaf CAF-voorzitter Ahmad Ahmad aan de 5 WK-deelnemers dit het Afrikaanse continent rijk is, financieel te zullen gaan ondersteunen. Naast de Leeuwen van de Atlas plaatsten ook Egypte, Senegal, Nigeria en Tunesië zich voor de eindronde van komende zomer. Het is voor de preses belangrijk dat deze ploegen niets in de weg zit om hun gang naar het WK te optimaliseren, de CAF is overigens niet de enige partij die WK-deelnemers van startpremies voorziet. Ook wereldvoetbalbond FIFA geeft de 32 deelnemers een financiële injectie voor de bondsbegroting. 

Trainingskamp wordt belegd in Zwitserland, daarop aansluitend 3 oefeninterlands gepland
Aan de complete voorbereiding, het trainingskamp en de oefeninterlands tegen Servië en Oezbekistan en de nog komende oefenaffiches tegen respectievelijk Oekraïne, Slowakije en Estland, hangt een prijskaartje van om en nabij de 2 miljoen euro. Dit bedrag wordt volledig gefinancierd uit de gelden die de bond van de CAF en de FIFA uitgekeerd krijgt. De aan de internationals uitgekeerde kwalificatiepremie van ruim 100.000 euro per speler kwam wel volledig voor rekening van de FRMF. 

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
caf
frmf
wk 2018
fifa
voorbereiding
voetbalbond
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?