Nederlandse studenten hebben deelgenomen aan de Morocco Desert Challenge (video)

algemeen
7
23 apr '18
Uitgeput, maar voldaan, eindigden de studenten uit Assen als 24ste in het algemeen klassement.

"We mogen trots op elkaar zijn. Wat wij hebben gepresteerd is topwerk!", zegt docent Mark Bouwman over zijn TT-instituut-studenten die meededen aan de Morocco Desert Challenge aan RTV Drenthe.

De studenten uit Assen eindigden in het algemeen klassement als 24ste. "We zijn er heel tevreden over. Ons doel was de boog halen in Marokko. Op welke plek maakte ons niet zoveel uit, maar we zijn toch 24ste van de 58 teams geworden."

De studenten hebben het wel zwaar gehad in de woestijn.  "De onzekerheid over de staat van auto was het moeilijkste. Hoe zou de auto aankomen en met wat voor problemen? Vervolgens moest je daarop inspelen en schakelen: wat moeten we als eerste doen aan de auto? Soms moesten ze 's nachts doorwerken of zelfs twee nachten doorwerken zonder slaap. Dat is wel pittig, voor ons als docenten, maar zeker voor de studenten. Maar ze hebben het gered!", zei Bouwman.

Het team begint morgen aan de terugreis naar Nederland. "De boot van vandaag was vol, dus we blijven in het hotel. Dat is hartstikke fijn. Een hotelkamer met fatsoenlijke douche is natuurlijk prettig. We gaan morgen met de veerboot van Marokko naar Spanje en dan weer richting Nederland", aldus Bouwman.

YouTube link

Videocredit: RTV Drenthe

© Redactie 2018
morocco dessert challenge
studenten
assen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?