Agadir: Kinderen ontvoerd om te worden uitgebuit als bedelaars

marokko
9
24 apr '18
Lokale bewoners konden gelukkig op tijd ingrijpen.

Burgers hebben afgelopen vrijdag een poging tot ontvoering van een kind door een man en een vrouw tegengehouden. Het incident vond plaats voor een kleuterschool in Taddart in de gemeente Anza in Agadir, bericht de krant Al Massae.

De krant geeft aan dat het incident werd gefilmd door ooggetuigen die de video op sociale netwerken hebben gedeeld. Op deze opname kunnen we zien dat een menigte de twee verdachten in handen krijgt. De vrouw erkent in tranen de intentie om het kind te ontvoeren en vraagt vergeving voor wat ze zou gaan doen.

Ze gaf ook toe dat ze kinderen rond kleuterscholen ontvoerde met de medeplichtigheid van haar metgezel die zichzelf vermomde als een vrouw om hun misdaad uit te voeren. Ze zei dat ze het vertrouwen van de kinderen won door ze snoepgoed te geven, waarna ze met een auto naar een vrouw werden gebracht die in het Tarrast-district van Inezgane woont.

Al Massae geeft aan dat de autoriteiten ter plaatse kwamen nadat ze over deze zaak hadden gehoord. Ze brachten de verdachten naar het politiebureau en plaatsten ze in bewaring op bevel van de aanklager ter beschikking van het onderzoek.

De krant Assabah bericht tevens over een geval van poging tot ontvoering van een 11-jarig meisje in dezelfde buurt op donderdagavond, die werd tegengehouden door lokale bewoners.Volgens Assabah omringden burgers een man en een vrouw die een meisje wilden ontvoeren, geboren in 2007, om het uit te buiten in een bedelaar-netwerk. Het waren de lokale kinderen die met het slachtoffer speelden die de buurtjongeren op de hoogte brachten, verklarend dat een man had geprobeerd om het kind met snoep over te halen alvorens haar met een zwartachtige vloeistof te drogeren om haar naar een onbekende bestemming te brengen.

Omringd door de burgers, bekende de vrouw dat ze het meisje wilde ontvoeren om te verkopen aan een vrouw die in het Tarrast-district van Inezgane, schrijft Assabah.

Na de arrestatie van de twee verdachten, deed de politie een inval bij een derde verdachte: een bedelaarster in de wijk Dchira, waar ze vier minderjarigen vonden, waaronder een meisje. De bedelaarster vertelde de politiebeambten de moeder te zijn van deze kinderen, geboren uit het huwelijk, die zij bij het bedelen uitbuitte.

Ze werd gearresteerd met haar metgezel die toegaf de vader van 4 kinderen te zijn. Het Openbaar Ministerie heeft instructies gegeven voor een DNA-analyse die moet worden uitgevoerd om de juistheid van hun verklaringen te verifiëren. Het paar werd later op borgtocht vrijgelaten.

© Redactie 2018
marokko
agadir
kinderen
ontvoering
bedelaars
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?