Marrakech-Safi: 15 miljard dirham voor 225 lopende projecten

marokko
1
24 apr '18
Er lopen meer dan 225 projecten in de regio Marrakech-Safi met een totaal budget van 15 miljard dirham, zei regeringshoofd El Othmani zaterdag in Marrakech.

Tijdens een bijeenkomst met functionarissen, gekozen functionarissen, investeerders en actoren uit het maatschappelijk middenveld in de regio Marrakech-Safi, zei het hoofd van de regering dat er bijna 105 andere voorgestelde projecten worden onderzocht in interactie met de behoeften van de lokale bevolking.

Het hoofd van de regering, die werd vergezeld door een grote ministeriële delegatie, merkte verder op dat de regering een visie heeft van "duidelijke" hervormingen die zijn opgenomen in het overheidsprogramma, waarin verschillende ontwikkelingsprojecten in diverse regio's centraal staan.

Tijdens deze bijeenkomst hebben de gekozen functionarissen en de actoren van het maatschappelijk middenveld de verschillende beperkingen en problemen blootgelegd die de regio Marrakech-Safi ondervindt op sociaal-economisch gebied. Zoals de basisinfrastructuren op het gebied van gezondheidszorg, het onderwijs, de strijd tegen onhygiënische behuizing, de versterking van het wegennet, het creëren van werkgelegenheid ten behoeve van jongeren, de bescherming van het milieu, het aanmoedigen van investeringen en de levering van drinkwater.

De leden van de ministeriële delegatie waren eensgezind in het benadrukken van de noodzaak om de geplande ontwikkelingsprojecten in de regio te implementeren en uit te voeren, dit zijn onder andere het werkgelegenheidsprogramma van de regio Marrakech-Safi, de ontwikkeling van partnerschappen met het doel het wegennet te versterken, de ambachtelijke sector te upgraden en milieubescherming voor de uitdaging van duurzame ontwikkeling in deze regio.

© Redactie 2018
marokko
marrakech
safi
projecten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi