Spanje: Marokkaan gearresteerd voor financiering van terrorisme

buitenland
1
24 apr '18
De man financierde zijn eigen vrouw die onderweg was om zich aan te sluiten bij Daesh.

De Spaanse politie arresteerde op maandag (23 april) in Malaga een 35-jarige man van Marokkaanse afkomst, verdacht van "financiering van terrorisme", zei het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De gearresteerde persoon, die legaal in Spanje verblijft, "stuurde regelmatig geld naar het buitenland om zijn vrouw, een van de gevaarlijkste en meest gezochte terroristen in Europa, naar Syrië te laten reizen om toe te treden tot de rangen van de terroristische organisatie Daesh", zei dezelfde bron in een verklaring.

Dezelfde bron meldt dat de Spaanse politie in februari 2016 ontdekte dat de vrouw Spanje had verlaten middels een vlucht naar Griekenland via Turkije, eraan toevoegend dat haar dit lukte dankzij deze zendingen van geld (meer dan 6.000 euro).

Dit geld was ook bedoeld om haar verblijf in Griekenland te financieren bij een 25-jarige Palestijn, een "tussenelement in het logistieke apparaat van Daesh".

Het Spaanse ministerie geeft ook aan dat deze vrouw tussen 2015 en 2016, dankzij haar echtgenoot, grote sommen geld aan de Palestijn had gestuurd en zijn bewegingen in Europa had gefinancierd.

De gearresteerde persoon was zich bewust van de criminele activiteit die zijn vrouw wilde doen, namelijk strijder worden in de rangen van Daesh, een doel dat ze wist te bereiken.

Bijgevoegde foto is een archieffoto

© Redactie 2018
spanje
marokkaan
financiering
terrorisme
vrouw
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?