Task Force FIFA brengt tweede bezoek aan Marokko voor #Morocco2026

marokko
9
24 apr '18
De werkgroep van de wereldvoetbalbond had niet genoeg aan het bezoek van afgelopen week, vandaag start een tweede ronde van het inspectiebezoek.

Na het driedaagse bezoek van afgelopen week zal de vijfkoppige Task Force van de wereldvoetbalbond vanaf vandaag haar inspectiebezoek hervatten. Meerdere Marokkaanse bronnen melden dat de FIFA na haar onderzoek in respectievelijk Casablanca, Tanger, Marrakech, Tétouan en Agadir zich deze week wil gaan buigen over met name de verblijfsaccommodaties en de verschillende al bestaande stadions op bepaalde punten nog eens onder de loep wil nemen.

Men zou vooral over de huidige staat van de vele stadions zijn gevallen, in Marokko hebben speelhavens als het Grand Stade de Marrakech en het Stade Adrar in Agadir atletiekbanen. Vanuit het oogpunt van de kijker in het stadion en thuis zouden deze banen als belemmerend in het zicht ervaren kunnen worden, de grote vraag is nu hoe erg de FIFA aan dit specifieke punt gaat tillen. 

Officiële stemming voor toewijzing op 13 juni tijdens het 68e FIFA congres in Moskou
Slechts één dag voor dat het WK van 2018 afgetrapt wordt (Rusland vs. Saoedi-Arabië, Luzhniki stadion te Moskou) zal de beslissing vallen aan wie de organisatie van het WK van 2026 toegekend wordt. Van de 211 bij de FIFA aangesloten voetbalbonden zullen de overige 207 leden, met uitzondering van de landen die zich kandidaat stelden dus, stemmen op hun favoriete WK-bid.  

Photocredit: Morocco2026 (Twitter)
 

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
fifa
wk 2026
morocco2026
inspectie
bidding nation
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?