Zaki: 'Boufal wilde gewoon voor Frankrijk uitkomen' (video)

marokko
1
24 apr '18
De voormalig bondscoach doet in gesprek met Hespress Sport een boekje open over de contractspeler van Southampton

Dat Sofiane Boufal zijn definitieve interlandkeuze parkeerde na te zijn opgeroepen door bondscoach Badou Zaki, dat was volgens de 59-jarige oefenmeester niet als gevolg van een eventuele aanvaring met de speler in kwestie. Zaki riep de 24-jarige aanvaller op voor de eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup van 2017 tegen Libië (red. 12 juni, Grand Stade d'Agadir). Dat duel haalde hij niet, Boufal raakte tijdens de voorbereiding geblesseerd en keerde zodoende meteen terug naar zijn contractclub LOSC Lille. 

Boufal wenste meer tijd, zou zijn keuze te overhaast hebben gemaakt
Vlak voordat hij de Ligue 1-revelatie weer bij zijn selectie wilde halen voor de ontmoetingen met Sao Tomé (kwalificatie Afrika Cup 2017) en Albanië (vriendschappelijk) kreeg hij volledig onverwacht een telefoontje van Boufal. Deze zou hem hebben verteld meer bedenktijd te willen alvorens hij de knoop definitief door ging hakken, voor Zaki reden genoeg om definitief een streep door de naam van de huidig international te zetten. 

Tegenover het medium Hespress Sport komt de coach nog even terug op de zaak, dat Boufal destijds zijn definitieve keuze bewust uitstelde had volgens hem alles te maken met zijn verlangen eventueel uit te wijken naar 'Les Blues'.

Bekijk hieronder het bewuste fragment uit het interview met Hespress Sport (Arabisch gesproken; darija):

YouTube link

Photocredit: Hespress Sport (YouTube)

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
badou zaki
sofiane boufal
frmf
interlandcarriere
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?